TEMSE EN HET LAND VAN STILLE WATERS

Maandag, 06 augustus 2007

Rond half elf vertrokken richting Wilfortkaai in Temse met Doerak. Bijna een uur op de Antwerpse ring gesurplaced omdat er in de Kennedytunnel een ongeluk gebeurd was. Iets voor half één zetten we ons op de kaai naast de Schelde: een prachtig uitzicht, dat kunnen ze ons al niet afpakken. Een lange wandeling gemaakt aan de overkant van de Schelde en aan de linkerkant van de brug naar het gehucht Buitenland. Na een uur begon het te motregenen en van toen begon het steeds meer en harder te regenen. Na 4 uur stappen kwamen we terug aan onze mh.Dez wandeling kan je downloaden en zelfs waypoints voor gps vanaf http://www.gpstracks.nl/wandelroutes-be-
oost-vlaanderen.php?id=1543

 

Dinsdag, 07 augustus 2007

Naar Weert (VVV het reigershof) gereden en daar een wandelkaart gekocht met verschillende wandelingen in de omliggende dorpen. De 8 van Weert is een wandeling in de vorm van een 8 van totaal 14 km. De linkerlus  is 6 km lang. We deden de rechterlus. Prachtig weer, de zon scheen op ons bolletje wanneer we over de Scheldedijken stapten. In het tweede stuk ga je voorbij het kasteel van Marnix van St.-Aldegonde.

 

Dan naar St.-Amands. Hier kan je om het half uur het veer naar de overkant nemen. Wandel dan naar rechts en ongeveer anderhalve km verder kom terug aan een veer. Je moet wel een grote plaat herhangen zodat de schipper aan de overkant kan zien dat er mensen zijn die willen oversteken. Je komt dan in Mariekerke. Hier wandel je terug anderhalve km naar rechts en zo beland je terug in St.-Amands. Rechts zie je op het einde het graf van Emile Verhaeren.

En dan naar huis.

 

 

Wil je meer foto's zien, klik dan HIER

© G. Nijs