7-9 september 2007: weekend in Herbeumont

Vrijdag, 7 september 2007

Na de drukte van de eerste week van het schooljaar, wilden we eens "uitrusten". Om half vier vertrokken we naar Herbeumont. Op de ring van Brussel was het niet zo druk zodat we redelijk vlug in Herbeumont arriveerden. Op de Camperplaats aan het vroegere station was het nog kalm: we waren de vierde. Eens geÔnstalleerd, trokken we er al op uit voor een kleine verkenning van het dorp. Rond 20.30 h zagen we voor de Chapelle St.-Roch 5 reeŽn. De kapel zie je vanaf de camperplaats. Het was zacht voor de tijd van het jaar: we hebben nog tot 22.00 h op een bank naar de sterren zitten kijken.
 

 

Zaterdag,8 september 2007
s' Morgens stonden er 10 motorhomes. Het zonnetje scheen en we vertrokken voor een wandeling van 12 km door de bossen van Herbeumont: ik had de wandeling op een stafkaart uitgezocht. De omgeving is daar prachtig, en we zijn 1 wandelaar (met GPS in de hand) tegengekomen. Alleen dicht bij Herbeumont zelf, zag je meer stappers en ruiters. Wil je een kaartje zien met de wandeling erop aangeduid, klik dan hier
 

 


In de namiddag naar het kasteel (of toch de ruÔnes) van Herbeumont gestapt. Een fikse klim en over een houten brug kan je op de binnenruimte. Sommige planken van die brug mogen wel eens vervangen worden, of er gebeuren daar eens ongelukken. Om 19 h de oude spoorweg vanop de camperplaats naar links gevolgd, over de viaduct van de oude spoorweg. Op de camping eronder werd er druk barbeque gestookt, of volgens de geur toch vlees verbrand.
 

 

Omdat we gisterenavond reeŽn gezien hadden op de weide tussen de camperplaats en de Chapelle St.-Roche zaten we aan het kapelletje al vanaf 20 h stilletjes te wachten. We zagen er ťťntje op de gazon van een huis een beetje verder, maar de rest liet zich niet zien. We hoorden de bokken wel burlen, ze zijn bronstig en loeien bijna zoals een koe. 's Nachts laten ze zich regelmatig horen. Begon er daar ineens iemand aan het kasteel in het duister te oefenen op zijn jachthoorn. Dat galmde nogal in het dal.
 

 

Zondag, 9 september 2007

 

Deze morgen een vos gezien, hij stond in de dreef naar het dorp en trok toen de oude spoorweg op. Om 8 uur naar het superetteke in het dorp voor pistolets. Ze hebben gesmaakt. Toen scheen de zon, maar een uurtje later begon het te regenen. Daarom maar vertrokken naar Redu, het boekendorp, een kleine 50 km terug. Daar was het weer beter. Ik denk dat we alle boekenwinkeltjes gedaan hebben. Mijn vrouw zoekt al jaren naar een (Frans ) boekje van Jean Genet, waarin hij het leven in het atelier van de schilder Giacometti beschrijft. Ze hadden daar nog nooit van Genet gehoord. En het enthousiasme van sommige verkopers stond op een zeer laag pitje. Ze hebben precies liever dat je alles zelf zoekt. Ik zocht vooral naar de Groene Michelins, maar dat was ook niet vet.(net het zoeken maar het resultaat)
In de terugrit zijn we iets voor Namen nog naar Mozet (afrit Wierde) gereden. Dat is volgens de borden bij de ingang van het dorp, het mooiste dorp van WalloniŽ. Je zit nu in de Samsonvallei. We hebben er een aangeduide wandeling van 3 km gedaan, die wel een tweetal kilometer langer werd, omdat een onverlaat een pijltje anders geplooid had zodat we, om het zo maar te zeggen, verloren waren gelopen.

 Aantal kilometers afgelegd: 450

Wil je meer foto's zien, klik dan HIER

 


  


 


 


 


© G. Nijs